P I N E I R I T A
contactpersoon
voor meer info:

klaske@sos-strays.nl
+31 (0)561-689128
ma t/m za: 9.00 - 14.00
zo: 9.00 – 20.00


Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 25/09/2014
Schouderhoogte
Middelmaat: 50 cm hoog en 15,1 kg.
Uiterlijk
Blond, halflangharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Wolvega, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
PINEIRITA (in haar opvanggezin heet ze PIEN) heeft de laatste maanden enorme stappen gezet, nu alleen nog een eigen thuis. PIEN voelt zich helemaal op haar gemak in het opvanggezin en geniet van het spelen en rennen in de tuin. PIEN is zindelijk. Ze kan prima 1 tot 4 uur alleen thuis zijn, samen met de andere honden van het opvanggezin. Ze verblijft dan niet in een gesloten bench maar in de woonkamer. PIEN vernielt niets.
PIEN kan het uitstekend vinden met andere honden en heeft deze ook nodig. PIEN is, als je haar voor het eerst ontmoet op haar hoede. Ze weet natuurlijk ook niet wie je bent. Ze kende 4 jaar lang alleen het asielleven en heeft geleerd dat ze voorzichtig moet zijn en dat mag natuurlijk ook. Na een tijdje als zij je kent, dan opent zij haar hart en laat zij haar baasje helemaal toe.
Wij zoeken een plek zonder jonge kinderen. Zij heeft namelijk rust en regelmaat nodig en zal zich daardoor veilig en geliefd voelen. Wij zoeken lieve mensen die al een andere (speelse) hond hebben en die ervaring hebben met (bange) honden en voor deze lieve schat willen gaan.
PIEN is geen hond die je mee kan nemen naar een winkelstraat, een stad, een plek waar veel mensen zijn. In het begin is dit opgebouwd maar dit blijft spannend voor haar. PIEN houdt van wandelen in de natuur. Zij draagt dan een veiligheidstuigje en kan uiteraard door haar (onverwachte) angst niet los lopen.
Een volledig afgesloten tuin is noodzakelijk. De huidige tuin is omheind met gaas en kastanje rasterwerk en 1.50 cm hoog. Pien doet in huidige tuin nooit een poging om te ontsnappen maar een afgesloten tuin is bij bange honden zoals Pien noodzakelijk.
PIEN is lief bij de dierenarts en heeft haar inenting weer gehad. Ze laat zich ook prima borstelen en nagels knippen.
Mocht u PIEN willen adopteren dan wil haar huidige opvanggezin bij uw afwezigheid wel haar vaste of reserve oppasadres zijn.
Pien is waaks en blaft dan even maar is vrij snel weer stil.
PIEN heeft een heel lief blafje, dat klinkt als een klein wolfje. Ze heeft een zacht karakter. Pien zou het ook uitstekend doen in een roedel honden waar ze samen met de roedel buiten en binnen kan vertoeven.
De laatste tijd komt Pien zelfs even knuffels halen en kwispelt veel. In eigen omgeving zien wij een ontspannen Pien, daar buiten is ze altijd wel wat op haar hoede.
Wij zoeken voor PIEN een plek waar ze mag zijn wie ze is, waar ze heerlijk kan spelen en in haar eigen tempo kan wennen, zonder enige druk, zonder enige verwachting.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van PINEIRITA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Wij zoeken adoptanten die ervaring hebben met bange honden. Een andere stabiele hond in het gezin is noodzakelijk.
PINEIRITA heeft een rustige en stabiele omgeving nodig, een druk gezin of drukke stad is niet geschikt voor haar.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. PINEIRITA ondervindt veel steun aan de aanwezigheid van een andere hond.
Bijzonderheden PINEIRITA is in 2014 op straat gevonden toen ze pas vijf dagen oud was. Samen met haar moeder en broers/zussen is zij naar het asiel gebracht. In de loop der tijd zijn al haar familieleden geadopteerd, alleen PINEIRITA bleef achter in het asiel.
PINEIRITA had in Spanje nagenoeg geen kans meer op een adoptie en wij van S.O.S. Strays willen haar wel graag die kans bieden. We beseffen dat PINEIRITA wellicht veel tijd nodig heeft om te wennen aan een leven buiten het asiel, een leven als huishond heeft zij nooit gehad. Maar haar Nederlandse opvanggezin doet er alles aan om deze lieve hond te laten zien dat er meer is dan een leven in een betonnen kennel en af en toe een wandeling.
Kosten: € 295,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG