P I T I L L O
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 26/03/2019
Schouderhoogte
Grote middelmaat: 49 cm hoog en 10 kg.
Uiterlijk
Tricolor, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Assen, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter PITILLO is een lief, zachtaardig, energiek en vrolijk hondje. Hij is graag bij zijn opvanggezin in de buurt maar kan ook rustig op zijn plek blijven liggen. PITILLO is dol op knuffelen. In huis is hij lekker aan het spelen met één van de andere honden maar ook kan hij goed alleen spelen. PITILLO is geen hondje om met harde stem te corrigeren. Naar mensen en honden is hij zeer sociaal. In de hondenspeeltuin is hij naar vreemde honden erg sociaal en lief. De roedeltaal begrijpt hij goed. Bezoek wordt enthousiast begroet.
Buiten vindt hij aandacht van vreemde mensen (ook kinderen) leuk maar hij zal niet uit zichzelf naar mensen toe gaan.
PITILLO leert ontzettend snel. Hij zou heel goed hersenwerk kunnen doen.
Bij afwezigheid verblijft PITILLO in de bench, in aanwezigheid van de andere honden. Na 5 minuten blaffen is hij stil en gaat het alleen zijn goed. Ook 's nachts verblijft hij in de bench.
PITILLO is volledig zindelijk en doet zijn behoeftes netjes aan de riem. Wel kan hij buiten wat snel afgeleid zijn dus soms duurt het even voordat hij alles gedaan heeft. PITILLO trekt nog wat aan de riem en geurtjes zijn interessant. Andere dieren zoals eenden, paarden en schapen hebben zijn aandacht. In een onbekende omgeving is hij niet angstig, wel kan hij soms iets spannend vinden. Soms laat hij dan een blaf horen.
PITILLO eet goed maar wel heel snel. Een antischrokbak is dan ook aan te raden.
In de auto of bus gaat PITILLO rustig mee. Wel kan hij wat misselijk worden.
PITILLO is gewoon een ontzettend lieve hond waar je echt een maatje voor het leven aan hebt.

Klik hier om een filmpje te bekijken van Pitillo in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
PITILLO past bij energiekere mensen die graag actief met een hond bezig zijn. PITILLO kan zowel als hond alleen als bij een andere hond geplaatst worden. Mogelijk moet het alleen blijven opnieuw worden opgebouwd.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Zeer sociaal, ook met katten, zie filmpje.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden PITILLO werd door onze vrienden van Adoptalo gered uit de perrera van Madrid. Op dat moment had hij een gebroken poot, mogelijk de reden van afstand door zijn eigenaar?
Gelukkig kon hij door deze redding gelijk medische zorg ontvangen en is zijn poot geopereerd en ondertussen hersteld. Van het verleden van PITILLO is helaas niets bekend.
Kosten: € 295,-- gift + € 60 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG