Q U I N T A N A    &    M U R P H Y
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
QUINTANA: Teef gesteriliseerd
MURPHY: Reu gecastreerd
Ras
Poedel(mix).
Leeftijd
QUINTANA: ± 04/04/2009
MURPHY: ± 01/05/2011
Schouderhoogte
QUINTANA: 35 cm hoog en 7,5 kg.
MURPHY: 32 cm hoog en 9 kg
Uiterlijk
QUINTANA: Grijs, krullerige vacht.
MURPHY: Zwart/grijs, kruillerige vacht. MURPHY heeft een onderbeetje.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Wommelgem (België, ten oosten van Antwerpen) in een opvanggezin met andere honden.
Omschrijving
QUINTANA en MURPHY zijn lieve, brave hondjes die zich al goed hebben aangepast bij hun opvanggezin. Ze zijn zindelijk op een enkel keertje een ongelukje na. Het zijn rustige hondjes en ze hebben geen probleem om een paar uurtjes alleen te zijn.
QUINTANA en MURPHY wandelen netjes mee aan de riem.
Het zijn aanhankelijke hondjes die graag bij je komen liggen. MURPHY komt graag knuffelen, QUINTANA verstijft nog wat als je haar streelt. Met name MURPHY is een hondje wat niet van drukte houdt. Hij houdt zich dan wat afzijdig.

Klik hier om een filmpje te bekijken van QUINTANA en MURPHY in België.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We willen graag dat QUINTANA en MURPHY een liefdevol en rustig thuis krijgen waar ze samen kunnen blijven. Het zijn geen hondjes die passen in een druk gezinsleven met (jonge) kinderen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Medisch rapport
Wij laten onze 10-plussers (QUINTANA) in Griekenland, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid. Uitslagen van deze tests volgen nog.
QUINTANA heeft een slecht gebit. Ze heeft bijna geen tanden meer en heeft moeite om brokjes te eten. QUINTANA krijgt nu zacht voer of geweekte brokjes, die eet ze goed. MURPHY heeft geen probleem met het eten van brokjes.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden en katten. MURPHY houdt niet echt van drukte, als er andere hondjes op bezoek komen houdt hij zich liever wat afzijdig. Om deze reden passen QUINTANA en MURPHY beter niet in een grote of drukke roedel.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden QUINTANA en MURPHY werden gevonden in Illioupolis, een buitenwijk van Athene. Ze waren vastgebonden aan een boom. Toen bleek dat niemand ze kwam oppikken, en ze meest waarschijnlijk daar opzettelijk gedumpt werden, zijn ze naar de opvangplaats van Iris gebracht. Het lijkt er op dat QUINTANA en MURPHY moeder en zoon zijn, en dat ze altijd samen zijn geweest. Omdat de hondjes zeer op elkaar gesteld zijn zou het fantastisch zijn als ze ook voor de rest van hun leven samen kunnen blijven.
Kosten: 2x € 100,-- gift + 2x € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG