S K U N K I E
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 25/10/2016
Schouderhoogte
Kleine hond: ca. 38 cm hoog en 7,8 kg.
Uiterlijk
Beige/wit, pluizige vacht.
Herkomst
RoemeniŽ, Braila

We zijn nog maar net een samenwerking gestart met het gemeentelijk asiel in Braila, gelegen in zuidoostelijk RoemeniŽ. De honden daar leven in erbarmelijke omstandigheden en enkele vrijwilligers zetten zich in om diverse honden een beter en veiliger leven te kunnen geven door ze ter adoptie aan te bieden.
Verblijfplaats
Beverwijk, in een opvanggezin met andere honden, katten en vogels.
Karakter Lieve aanhankelijke, knuffelige, schoothangende, pittige SKUNKIE is nog maar net aangekomen in het opvanggezin en heeft laten zien dat zij in alles een echt temperamentvol terriŽrtje is. Ze is actief, gehoorzaam, loopt keurig aan de riem, is op een ongelukje na zindelijk, goed met de andere honden en katten. Maar soms, ja heel soms moet ze even laten zien dat ze een terriŽrtje is dat ook wel eens de baas wil spelen als die grote vrienden een beetje te ruw met haar doen.
Haar eten wil ze echt met niemand delen maar het tijdelijke baasje mag alles bij haar: eten afpakken, oortjes schoon maken, tandjes kijken, oogjes schoonmaken, lekker in bad en haar de waarheid vertellen als ze even beetje te pittig reageert op de andere honden.
SKUNKIE is een heerlijk actief dametje dat goed luistert, in veilig gebied los kan lopen - al gaat ze soms wel even haar eigen rondje maken - maar ze komt heel snel terug bij baasje. Op de losloopvelden speelt en ravot ze graag met andere honden, groot en klein. Ze loopt keurig aan de lijn, gaat goed mee in de auto, is bijna nergens bang voor.
SKUNKIE kan al eventjes alleen zijn, ze verblijft dan in de bench waar ze 's nachts ook slaapt. Het enige wat dit levensgenietertje nu nog wil is een eigen huisje, helemaal voor haar alleen.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
SKUNKIE is op zoek naar een baasje die bekend is met terriŽrtjes en de humor wel kan inzien van deze aanhankelijke dame met pit. We plaatsen haar liever niet in een heel jong gezin of een heel druk huishouden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten en vogeltjes.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden S.O.S. Strays heeft besloten om te kijken of wij mogelijk ook in RoemeniŽ, waar de nood zo hoog is, hulp kunnen bieden. Wij zijn plaatselijk begonnen met wat contacten te leggen om een beeld te krijgen of hier een goede betrouwbare samenwerking mogelijk is voor de toekomst. Allereerst zullen drie kleine hondjes naar ons reizen: SKUNKIE, FAY en LUSA.
Van hun voorgeschiedenis is niets bekend, van hun gedrag ook nog niet bijster veel. Deze drie hondjes werden van het gemeentelijk asiel verplaatst naar een privť pension waar ze goed verzorgd werden en verbleven tot hun reis naar Nederland .
Kosten: € 295,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit RoemeniŽ dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG