S O U N I A
contactpersoon
voor meer info:
resadepesa@gmail.com
+31 (0)6-30580739
Tussen 18.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 22/12/2020
Schouderhoogte
Middelmaat: 50 cm hoog en 21 kg.
Uiterlijk
Wit/bruin gevlekt, niet helemaal kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene, sinds 06/09/2021 in Nederland.
Verblijfplaats
Baarle Nassau, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter SOUNIA is een erg lieve hond, die het heerlijk vindt om gekroeld te worden. Ook wandelen vindt ze heerlijk; hoe langer, hoe beter. Ze trekt niet tot nauwelijks aan de lijn, enkel in een nieuwe omgeving om even te kijken wat er allemaal te snuffelen valt. Mensen en honden onderweg vindt ze supergezellig.
In huis slaapt SOUNIA in de bench. Dit gaat prima. Ook kan ze daar prima even in als je een boodschap o.i.d. gaat doen.
Met de andere honden in het gezin gaat het redelijk goed. Daar ligt echter het enige aandachtspuntje van SOUNIA. Ze is best claimerig over voedsel en aandacht. Dit kan gezien worden als lichte agressie t.o.v. de andere honden, en daarom zoeken we adoptanten waar SOUNIA als enige hond alle aandacht en begrip krijgt. Vooral dat laatste is belangrijk.
Haar nieuwe baasjes moeten ervaring hebben met honden met een rugzakje. Vreemde mensen in huis vindt ze prima, maar ze moet wel eerst wennen. Negeren en voorzichtig, zonder oogcontact, een koekje geven werkt hier perfect.
SOUNIA is een geweldig dame, die voor de juiste baasjes met begrip en kennis, een hond uit duizenden is. Ze is dol op hondenkoekjes en we denken dat bijvoorbeeld agility een geweldige sport voor haar zou zijn waarmee een geweldige band opgebouwd met haar opgebouwd kan worden.
SOUNIA kan het prima vinden met kinderen vanaf een jaar of 12. Te kleine, drukke kinderen vindt ze maar niets.
SOUNIA is volledig zindelijk.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van SOUNIA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor SOUNIA zoeken we mensen met verstand van en liefde voor honden met een rugzakje. Mensen die consequent zijn en met geduld en begrip verder willen werken aan haar aandachtspunten. Omdat SOUNIA het moeilijk vindt om aandacht te delen, wordt ze bij voorkeur als hond alleen geplaatst. Een tuin is voor SOUNIA geen must, voldoende beweging wel. Indien er geen tuin is, dan plaatsen we SOUNIA alleen bij mensen die graag en veel wandelen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Met katten: Als de kat ligt en niet beweegt gaat het prima. Gaat de kat rennen, dan gaat SOUNIA er achter aan maar dit gaat wel steeds beter. Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden SOUNIA werd gevonden in de omgeving van Sounion, een archeologische plek, waarnaar de vrijwilligers haar vernoemd hebben. Ze was op dat moment heel dorstig en bijna uitgehongerd. Gelukkig is zij mee genomen en naar het asiel gebracht.
SOUNIA was al geadopteerd in Nederland, maar is wegens omstandigheden terug ter adoptie.
Kosten: € 385,-- gift + € 85 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier Ún in land van herkomst te blijven helpen.

Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG