S T E V I E
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 12/02/2017
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 45 cm hoog en 12,1 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin, kortharig.
Herkomst
RoemeniŽ, Braila

We zijn nog maar net een samenwerking gestart met het gemeentelijk asiel in Braila, gelegen in zuidoostelijk RoemeniŽ. De honden daar leven in erbarmelijke omstandigheden en enkele vrijwilligers zetten zich in om diverse honden een beter en veiliger leven te kunnen geven door ze ter adoptie aan te bieden.
Verblijfplaats
Hoensbroek, in een opvanggezin met een andere hond.
Karakter STEVIE is een vriendelijk en zelfzeker hondje. Hij ligt het liefste bij je maar zoekt ook rustig een plekje elders op. STEVIE is baasgericht zonder hierin te overdrijven. Ben je even uit het zicht, komt hij wel even kijken waar je bent. In huis is hij rustig, op de speelmomenten met de andere honden na. Dan is het een dolle boel. STEVIE kan ook goed alleen spelen.
Met kinderen gaat STEVIE goed om. Wel kan hij een enkele keer tegen ze opspringen. Ook met bezoek gaat hij goed om. STEVIE kan al even alleen thuis blijven, samen met de andere honden in het opvanggezin. Hij verblijft dan in de bench. Ook 's nachts verblijft hij in de bench.
Toen STEVIE net in het opvanggezin was, had hij wat voernijd. Inmiddels is dit over.
STEVIE is geheel zindelijk.
Buiten is STEVIE nog wat onzeker. In een goed afgesloten weide kan STEVIE loslopen en hij luistert dan ook direct als je hem roept.
Mee in de auto gaat prima.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
STEVIE past in veel situaties en kan zowel als hond alleen als bij een andere hond geplaatst worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. STEVIE is niet getest met katten.
Bijzonderheden STEVIE heeft in RoemeniŽ een engeltje op zijn schouder gehad want op de dag dat wij hem reserveerden stond hij op het punt om een paar uur later geŽuthanaseerd te worden om plaats te maken voor nieuw aangekomen honden. Op ons verzoek is hij uit het asiel van Braila gehaald en tijdelijk in een pension ondergebracht waar het minder koud was en waar hij betere zorg kreeg. Van zijn voorgeschiedenis en hoe hij in het asiel beland is, is helaas niets bekend.
Inmiddels kwam hij naar Nederland voor een nieuwe toekomst als huishond.
Kosten: € 295,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit RoemeniŽ dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG