T A N N O   I I I
contactpersoon
voor meer info:
esther@sos-strays.nl
+31 (0)36-5324999
  Bereikbaar tot 18.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/06/2021
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk een middelmaat.
Op 05/01/2022 met bijna 7 maanden oud: 49 cm hoog en 19 kg
Uiterlijk
Tricolor, korte vacht.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Kerkrade, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter TANNO is een lieve, enigszins bange, hond (zie ook profielschets adoptant). Binnenkort zullen wij een wat uitgebreidere CV van hem plaatsen.
Voor nu zijn de belangrijkste punten:
  • Hij is zindelijk
  • Loopt goed mee aan de riem
  • Is sociaal met andere honden
  • Is oké met kinderen, mits ze niet te hard op hem afkomen
  • Slaapt braaf de nacht door, hier in gezelschap van andere honden

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van TANNO in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
TANNO is een puberpup die sinds enige maanden in Nederland is. We hebben hem een periode de tijd gegeven om wat meer te wennen aan een leven als huishond in Nederland aangezien hij de bangste van het nest was. Om die reden hebben we hem een tijd niet geadverteerd. Ondertussen is TANNO een heel stuk verder, hij heeft veel geleerd bij zijn opvanggezin.
Zijn broers en zussen zijn ondertussen geplaatst en doen het goed bij hun nieuwe baasjes. Nu TANNO nog.
TANNO heeft behoefte aan een niet al te drukke leefomgeving. Baasjes die begrijpen dat hij nog van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale, volwassen hond. Mensen die ervaring hebben met angstige honden zijn een pré. Ook denken we dat TANNO behoefte heeft aan een andere stabiele hond in huis.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden Moederhond Thelma en haar 5 pups werden in een verlaten gebied gevonden en gelukkig niet genegeerd door een voorbijganger maar naar het asiel gebracht, waar ze op krachten konden komen. Thelma zelf is nog te zwak om te reizen, maar haar pups waren klaar voor een nieuwe toekomst en reisden alvast naar Nederland. De broertjes en zusjes van TANNO hebben inmiddels hun thuis gevonden.
Kosten gift:  € 325,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG