T A U R I O N
contactpersoon
voor meer info:

dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 20/10/2011
Schouderhoogte
Kleine hond: 35 cm hoog en 8 kg.
Uiterlijk
Bruin/zwart gemeleerd, halflangharig.
Het gebit van TAURION is, voorafgaand aan zijn reis naar hier, gesaneerd.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Beverwijk, in een opvanggezin met grote en kleine honden, katten en vogels.
Karakter Mission impossible?

In de loop der jaren geeft SOS Strays, naast de vele succesverhalen, een paar honden bemiddeld waarmee we aanvankelijk redelijk met de handen in het haar zaten.
Bij bijna alle honden werken geduld, liefde, goede zorg en tijd prima en zien wij hen vaak al snel ten goede veranderen. Maar soms tref je een hond waarbij dat niet zomaar werkt.
TAURION is de uitzondering op deze regel en we weten op dit moment eigenlijk niet goed wat we met hem aan moeten.

Gedrag

TAURION is een hondje dat altijd een oudere baas gehad heeft en geen andere honden in huis. Wij vermoeden dat hij behoorlijk is verwend in die tijd want TAURION is snel stikjaloers, gedraagt zich vaak onuitstaanbaar richting honden zowel binnenshuis als tijdens de wandeling en reageert bijzonder prikkelbaar wanneer hij gecorrigeerd wordt (hij durft dan te happen) door zijn opvangbaasje. Niet bepaald positieve zaken die je in een CV van een hondje wil zetten. Per slot van rekening wil je toch graag dat hij geadopteerd wordt, niet? Maar eerlijkheid duurt het langst.
Uiteraard heeft TAURION ook goede eigenschappen: hij gaat dolgraag mee in de auto en wordt niet wagenziek, loopt netjes mee aan de riem en kan zich ontzettend leuk vermaken met een piepspeeltje.
En natuurlijk verdient ook TAURION een gelukkig thuis. Na het overlijden van zijn baas is hij achtergelaten in de perrera en we vermoeden dat dit een heel grote schok geweest is voor dit hondje. Wie weet wat voor rol dit speelt in zijn gedrag?

Maar hoe nu verder?

Wij denken dat hij het best op zijn plaats zou zijn als hondje alleen, het liefst bij een alleenstaand persoon of koppel. Mensen die niet onder de indruk zullen zijn van zijn gedrag en die hem met rust en doorzettingsvermogen kunnen begeleiden naar een beter leven.
Misschien dat zijn gedrag richting honden verbetert als hij tot rust komt, maar het is ook mogelijk dat hij nooit een gezellige parkwandelaar wordt waar hij gezellig met andere honden zal socializen. Is dat erg?
TAURION heeft behoefte aan een goed thuis, zonder drukte en stress, een plek waar hij zich weer veilig zal gaan voelen en waar hij respect opbouwt voor zijn nieuwe baasje.

Wie kan hem dat bieden?

We zeggen in alle eerlijkheid dat we hem een beetje beschouwen als een Mission Impossible, maar ergens moet toch die superbaas zijn met wie dit hondje DE klik heeft, ook al is hij een lastig ventje?

Klik hier om een filmpje te bekijken van TAURION in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Zie ook Gedrag

TAURION wordt NIET geplaatst in een gezin met (kleine) kinderen omdat hij door cataract heel slecht ziet. Bij schemering en wanneer het donker is, ziet hij haast niets. We plaatsen hem niet bij mensen die lange dagen van huis zijn, daar hij maximaal 2 uurtjes alleen kan blijven. Bij langer alleen blijven gaat hij huilen. TAURION is geen vernieler, maar wel waaks. Hij heeft ook duidelijke regels/structuur en grenzen nodig, anders gaat hij proberen de plak te zwaaien.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Special Care
TAURION heeft cataract en ziet slecht tot heel slecht. Bij schemering en wanneer het donker is, ziet hij haast niets.
Bij andere honden
TAURION kan bij katten geplaatst worden, niet bij honden.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

TAURION had in Spanje een thuis, maar toen zijn bejaarde baas overleed bracht de familie dit “deel van de erfenis” naar de perrera van Madrid. Gelukkig werd hij daar zo snel mogelijk uitgehaald door onze vriendin Marta van Adoptalo.com en krijgt hij nu een kans op een nieuwe toekomst in Nederland/België.
Kosten: € 100,-- gift + € 60 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG