T R I
contactpersoon
voor meer info:

petra@sos-strays.nl
+32 (0)473-870278
  ma-vr: 19.00 - 21.00 uur
  za/zo : 15.00 - 19.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 12/07/2013
Schouderhoogte
Middelmaatje: 45 cm hoog en 14 kg.
Uiterlijk
Wit/bruingrijs gevlekt, ruwharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (CantabriŽ)

De vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunden de honden met nihil plaatsingskansen jarenlang via ons - nu gestopte - AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Wommelgem (BelgiŽ, ten oosten van Antwerpen) in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
TRI is een hele lieve hond, een echte ďmensenhondĒ. Hij wil zo graag knuffelen met zijn mensen dat hij dan liever geen andere honden in de buurt heeft.
TRI is ondanks zijn leeftijd een actieve hond. Hij heeft dan ook ruimte nodig en is niet tevreden met 1 of meerdere dagelijkse wandelingen. Nee, TRI moet kunnen rennen, los van de lijn. Daar hij momenteel nog vrij onberekenbaar is naar soortgenoten toe, is een ruime tuin aangewezen. Die tuin moet dan wel goed afgesloten zijn, want TRI gaat graag op ontdekking en durft bij een minder stevige omheining wel eens te gaan buurten.
Op een paar kleine tekortkomingen na, is TRI een wereldhond: hij is graag in je buurt zonder opdringerig te zijn, heeft als grootste hobby kroelen en kruipt ís avonds liefst samen met jou op de bank, zorgt voor je conditie want wil graag met je op pad en houdt van lange wandelingen waar hij mag snuffelen zoveel hij wil, als je dan nog niet moe bent, wil hij best nog een spelletje met je spelen in de tuin en is helemaal zindelijk.

Klik hier om een aantal filmpjes te bekijken van TRI in zijn Spaans opvanggezin.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
Voor TRI zoeken we adoptanten die al enige ervaring hebben met honden en die liefst geen andere hond hebben. Een goed afgesloten tuin is een must. TRI wordt niet geplaatst op een appartement. Gezien zijn onstuimigheid wordt hij niet geplaatst in een gezin met kleine kinderen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, maar TRI is soms iets te wild met spelen.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

TRI is enige jaren geadopteerd geweest in Spanje, maar werd helaas weer terug gebracht met wat onduidelijke excuses. Gelukkig krijgt hij nu een kans in Nederland of BelgiŽ.
Kosten: € 215,-- gift + € 85 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG