W I N N I E   I I I
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Griffon
Leeftijd
± 01/01/2013
Schouderhoogte
Middelmaat: 56 cm hoog en 22 kg.
Uiterlijk
Grijs/cremekleurig, halflangharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Xestion Etica do Abandono ofwel kortweg XEA is een nieuwe dierenwelzijnsorganisatie opgericht begin 2018 door Oscar Villar. Deze organisatie stelt zich tot doel om het probleem van gedumpte- en zwerfhonden in de regio op een diervriendelijke manier aan te pakken door middel van contracten aan te gaan met omliggende gemeenten voor opvang, een adoptieprogramma, voorlichting over verantwoord huisdierenbezit en het belang van chippen en steriliseren. Ze werken samen met andere dierenwelzijnsorganisaties in Galicië waaronder Refugio Canino Bando.
XEA stapt feitelijk in het gat van gemeenten ten westen van Santiago de Compostella, waar nog geen beleid was voor thuisloze honden omdat deze net buiten het werkterrein liggen van de andere asielen in de regio.
XEA heeft nu het beheer over een opvangplek in het plaatsje Brandomil genaamd "A Cova da Lobo" (de wolvengrot) dit was voorheen een dodingstation. XEA zet zich nu in om de honden te herplaatsen in binnen- en buitenland.
Verblijfplaats
Hengelo, in een ovpanggezin met een andere hond.
Karakter
WINNIE is een lieve, zachtaardige, rustige hond. Als ze je nog niet kent is ze eerst nog wat verlegen, maar als ze je vertrouwt ben je haar beste vriend. Ze is gehoorzaam. Ze laat zich rustig aaien, borstelen en laat zich geduldig onderzoeken bij de dierenarts. WINNIE loopt netjes mee aan de riem. WINNIE kan wel nerveus reageren op harde geluiden. Daarom past ze niet in een gezin met jonge kinderen die druk en luid kunnen spelen.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We willen graag dat WINNIE nog een fijne en liefdevolle oude dag mag krijgen als huishond, onder voorwaarde van optie adoptie *. WINNIE past het beste in een rustige (gezins)situatie. Voor WINNIE zou het fijn zijn als er een hondenmaatje is aanwezig is waar ze mee kan samen leven.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze honden, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de ouderdom van de hond, zoals b.v tandsteen, stijve gewrichten etc. worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Medisch Rapport
Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid.

- Gebit: sommige tanden nagenoeg plat, andere geen problemen.
- Oren: beetje vuil. Gehoor is goed.
- Ogen: helder. Zicht is goed.
- Mobiliteit: geen problemen
- Hart, longen, buik: goed
- Bloedonderzoek: geen bijzonderheden.
Bij andere honden
Zeer sociaal en onderdanig. Gedrag met katten is (nog) niet getest.
Bijzonderheden WINNIE werd op straat gevonden samen met haar zoon GRISON. Ze waren beiden in een zeer slechte conditie. Mager, erg vervuilde en geklitte vacht, Ze zaten onder de parasieten en wonden.
Na een liefdevolle verzorging was WINNIE klaar om naar Nederland te komen voor een nieuwe toekomst als huishond.
Kosten: € 100,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG